top of page
  • -

Dromen van vakantie

De lente is in het land en die doet dromen van vakantie. Maar voor je enthousiast gaat plannen is het misschien goed om eens te berekenen hoeveel vakantiedagen je dit jaar mag opnemen. Want zeker als starter op de arbeidsmarkt is het niet altijd eenvoudig om te weten waar je recht op hebt. In ons land wordt het aantal vakantiedagen immers berekend op basis van je arbeidsprestaties van het vorige kalenderjaar.

Maar wees gerust, het is niet omdat je in 2022 nog geen volledig jaar gewerkt hebt, dat je nu niet mag dromen van die citytrip of zonnige dagen op het strand. Want heel vaak heb je recht op aanvullende vakantie zodat je aan het wettelijk minimum van vier weken komt.

Om in 2023 bijvoorbeeld recht te hebben op betaalde jeugdvakantie, moest je op 31 december 2022 voldoen aan deze voorwaarden:


  • Jonger zijn dan 25 jaar.

  • Je behaalde in 2022 je diploma of hebt je studies stopgezet.

  • Je werkte minimaal 1 maand (geen studentenjob) in 2022.


Bij Junto helpen we onze jonge starters graag op weg om hun vakantiedagen juist te berekenen en alle nodige administratie in orde te brengen. En zelfs als je geen recht hebt op jeugdvakantie, denken we graag met je mee. Want het welzijn en werkgeluk van onze werknemers is voor Junto heel erg belangrijk en daar hoort nu en dan even helemaal ontspannen zeker bij.


Ben jij nog op zoek naar een warm bedrijf waar je ontzettend veel kansen krijgt om te groeien en je carrière zelf in handen kan nemen? Wij hebben vacatures voor starters met of zonder diploma en leren je graag kennen, ook om je vakantie goed te kunnen plannen. ;-)58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page