top of page
  • -

Heb ik echt een diploma nodig?

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023

Dit is een vraag die veel jongeren zich nu en dan stellen. En die vraag klinkt doorgaans luider als er een zware examenperiode voor de deur staat. Maar hoe zit dat eigenlijk? Is en blijft een diploma nog steeds je beste toegangsticket tot de arbeidsmarkt? En bij Junto? Maak je daar een kans zonder het juiste diploma op zak?

Zoals vaak op moeilijke levensvragen is het antwoord niet zo eenvoudig en zijn er heel wat factoren die een rol spelen. Als je droomjob bijvoorbeeld in de zorg, voor de klas of in de wetenschappen zit, is het juiste diploma bijna altijd noodzakelijk. Maar ook voor heel wat andere vacatures zal een diploma een voorwaarde blijven om te kunnen solliciteren. Als je binnenkort je eerste stappen op de arbeidsmarkt zet, is het interessant om te weten dat steeds meer concurrenten voor dezelfde job dat diploma wel degelijk in hun bezit hebben. Om je een idee te geven: in 2021 had bijna 50% van de Belgen tussen 30 en 34 jaar een diploma hoger onderwijs. Dat cijfer was nooit eerder zo hoog. Misschien nog leuk om te weten: sinds een aantal jaar hebben vrouwen (56,4%) een grote inhaalbeweging gemaakt op mannen (43,3%) in het behalen van een diploma hoger onderwijs.


Een hoger diploma is en blijft dus vaak een belangrijke troef bij het solliciteren voor een eerste job. Al spelen je persoonlijkheid, talenten, eventuele ervaring en enthousiasme natuurlijk ook mee.


En voor een eerste job als dossierbeheerder bij Junto? Heb je daarvoor een diploma nodig? Wel ook hier is het een antwoord vol nuance. Want bij Junto kijken we graag naar de mens achter een CV. De meeste Junto’ers komen bij ons solliciteren mét een diploma. Soms binnen het domein van het bank- en verzekeringswezen, maar niet altijd. Er zijn ook pedagogen, historici, sociaal werkers,... die met succes de weg vinden naar een eerste job bij Junto.


En wij vinden het ontzettend belangrijk dat er dan een wereld voor hen opengaat. Wij geven veel aandacht aan interne opleiding en training zodat nieuwe werknemers vol zelfvertrouwen aan de slag kunnen gaan op projecten bij klanten. Als Junto’er krijg je de kans om snel veel bij te leren en maken we van onze starters echte experts en excellente dossierbeheerders.


Maar als een Junto’er meer wil, is er ook meer. Iedereen krijgt vanaf het begin het ownership over zijn of haar carrière. Verder groeien in het coachen van nieuwe collega’s, expertise opbouwen in rekrutering of het organiseren van events? Dat kan!


En ja, wij geven ook kansen aan mensen zonder diploma. Als je ons kan overtuigen van je motivatie, je drive en je enthousiasme om bergen werk te verzetten, dan vinden we dat belangrijker dan het juiste papiertje. Maar je zou niet de eerste Junto’er zijn die na een tijdje weer ambitie en goesting voelt borrelen en toch nog zin krijgt om opnieuw in de schoolboeken te duiken. En goed nieuws, ook dat kan bij Junto. Als jij tijdens je loopbaan toch beslist om nog een (extra) diploma te behalen, dan kan je op ons rekenen als flexibele supporters. Wij denken graag met je mee.


Dus ook als alleen het eindwerk of enkele vakken je nog scheiden van het diploma waar je al zolang voor gewerkt hebt, kom dan even praten. Misschien is de boost van wat eerste werkervaring bij Junto aan mooie loonsvoorwaarden wel net de motivatie die je nodig hebt om daarna weer verder met je studies te gaan.


Kom gerust langs op de stand van Junto op een rekruteringsbeurs dit voorjaar, laat een berichtje achter via de website of kom een koffie drinken bij ons op kantoor.


Want voor een mooie toekomst zorgen we samen.80 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page