top of page
  • -

Jij bent je eigen baas bij Junto!

Bijgewerkt op: 19 sep. 2023

Of toch over jouw carrière.

Want zoals je in het artikel over onze merkwaarden al kon lezen, dragen wij ownership hoog in het vaandel. We groeien daar ook als werkgever nog elke dag in en proberen een open klimaat te creëren waarin elke werknemer het heft in eigen handen durft te nemen. Maar wat betekent ownership precies en hoe ervaren Junto’ers dit elke dag in hun job? Dat vragen we hen natuurlijk best zelf!
Onze recruiter Fen werkt intussen al heel wat jaren bij Junto en ook zij nam ownership over haar carrière want ze volgt dit academiejaar een extra specialisatie. In het kader van die opleiding deed ze een onderzoek om de werknemers te bevragen naar hun invulling van ownership binnen Junto. Ook om te ontdekken wat er nog beter kan. Een interessante oefening dus voor alle partijen.

Wat opvalt is dat veel Junto’ers ownership heel breed invullen. Het draait voor de meeste werknemers echt om het aangeven van de eigen noden en het in handen nemen van de eigen groei. Om het maken van keuzes en daar ook verantwoordelijkheid voor op te nemen. Sommige Junto’ers geven aan dat ze daarvoor nu en dan een kleine reminder kunnen gebruiken, dus daar werken we aan binnen Junto. Ownership draait trouwens voor Junto’ers niet alleen over groei en positieve kansen. Durven aangeven wanneer het even wat minder goed gaat en daar aandacht voor vragen, is ook een belangrijk aspect van je eigen verantwoordelijkheid nemen.


De meeste Junto’ers vertellen dat ze vooral blij zijn dat ze het gevoel hebben altijd op gesprek te kunnen komen in het hoofdkantoor. Ze geven aan dat er vooral voor starters soms nog een drempel is, maar dat ze waarderen dat Junto daar meer focus op legt bij de onboarding van nieuwe werknemers. Maar het kan altijd beter, daarom werkt Junto de komende maanden heel erg hard verder aan de interne communicatie over carrièrekansen en het grijpen van meer verantwoordelijkheden binnen Junto.


Wat we nog hebben geleerd uit dit onderzoek? Dat onze Junto’ers doorgaans heel dankbaar zijn voor het vertrouwen dat ze krijgen. En daar zijn we heel fier op. Want jonge mensen alle kansen geven om te groeien in en naast hun job is intussen ons handelsmerk geworden. Als jij ook benieuwd bent naar de carrièremogelijkheden bij Junto, ontdek dan snel onze vacatures.50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page