top of page
  • -

Ontdek deze zomer waar je heen wil!

En dan hebben we het niet over je vakantiebestemming. Nee, we hebben het over waar je heen wil met je leven. Dat klinkt een beetje zwaar, maar weten wat je wil, is vaak super lastig. Misschien neem je ook onvoldoende tijd om er echt bij stil te staan. Dus we geven je graag een aantal interessante vragen mee om deze zomer ergens rustig in de zon te zitten en even na te denken over je professionele leven. Succes!

  • Wie bewonder je het meest?


Maak eens een lijstje van mensen die je bewondert. Dat kunnen wereldsterren zijn, maar ook je buurvrouw of een goede vriend. Eens je een lijstje hebt, probeer dan even uit te zoeken waarom al die namen precies op je lijstje staan en of je een patroon ziet. Zijn het bijvoorbeeld allemaal mensen die vrij voor hun mening durven uitkomen? Of hebben ze echt gekozen voor hun dromen? Zijn ze ontzettend goed in wat ze doen? Reizen ze de wereld rond?


  • Wat zou je doen als je morgen twee miljoen euro kreeg?


Fantaseer er even op los. Zou je blijven studeren of werken? Zou je veel veranderen aan je leven? Wat is het eerste wat je zou doen? Vakantie? Een huis kopen? Iets schenken aan een goed doel? Alles sparen voor later? Door even heel vrij te denken, ontdek je vanzelf wat je echt belangrijk vindt en wat je grote en kleine dromen zijn.


  • Wat wilde je worden toen je tien jaar was?


Oké, toegegeven, in de lagere school wist je van de helft van de studiekeuzes of beroepen misschien niet eens dat ze bestonden. Maar toch, het kan heel interessant zijn om even terug te denken aan het kind dat je was. Want je gaf wellicht nooit een eerlijker antwoord op de vraag wat je later wilde worden dan toen je tien was. Ben jij geworden wat je toen wilde zijn? Waarom wel of waarom niet?


  • Wat maakt je blij?


Schrijf heel spontaan een aantal dingen op die jou blij maken op een doordeweekse dag. Waar krijg je energie van? Wat doet jou lachen? Bekijk daarna je lijstje en denk aan de bekende uitspraak Do more of what makes you happy. Hoe krijg je meer van die geluksmomentjes in je leven? In je studie of job, maar ook daarbuiten?


  • Waar zie jij jezelf binnen tien jaar?


Droom je van een heel ander leven voor jezelf binnen tien jaar? Of zit je helemaal on track? Ook dat is een belangrijke vraag om even bij stil te staan. Uiteraard zijn er heel veel factoren die je niet in de hand hebt en die een grote impact zullen hebben op je leven. Maar de dingen die je wel zelf kan kiezen, zoals je job of je studie, neem je ook best echt wel in handen, want niemand zal het in jouw plaats doen.Een beetje stof tot nadenken dus, deze zomer. Doe er vooral je voordeel mee.

Ben je toevallig nog op zoek naar een eerste job voor na die vakantie? Er zijn verschillende vacatures voor jonge starters met of zonder diploma. Wie weet is Junto voor jou wel de juiste eerste stap om te ontdekken wat je wil!22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page