top of page
  • -

Klaar voor 2023? Dat zijn wij bij Junto ook! 💥

Bijgewerkt op: 3 jan. 2023

December is altijd een bijzondere maand. Er hangt wat stress in de lucht omdat er nog veel afgewerkt moet worden, voor sommigen staan er examens voor de deur en voor iedereen een nieuw jaar. Want dat blijft toch altijd bijzonder, die frisse start in januari. Stap jij straks ook vol goede voornemens 2023 in? Dan is het misschien goed om nu al tijd te nemen om stil te staan en even na te denken. Enkele tips!


Waar ben je trots op?


Wat heb je het afgelopen jaar gedaan waar je echt trots op bent? Denk hier even rustig over na en schrijf minstens vijf dingen op. Durf breed denken. Je mag zeker trots zijn op studies of werk, maar natuurlijk ook op een sportieve prestatie of dingen die je bijvoorbeeld voor iemand anders of de samenleving deed. Of misschien heb je het afgelopen jaar wel een grote persoonlijke drempel overwonnen?


Wat geeft je energie?


Maak nu een lekker lang lijstje van alle dingen die je in 2022 leuk vond. Wat waren de fijnste ervaringen van het afgelopen jaar waar je met een glimlach aan terugdenkt? Door al die fijne momenten eens te noteren en ze heel zichtbaar te maken, groeit je dankbaarheid voor alles wat er goed gaat. Want het zijn natuurlijk niet alleen de grootse momenten die je in 2022 deden glimlachen, maar ook de kleine dingen. Daarnaast geeft zo’n lijstje met fijne momenten je ook de kans om op zoek te gaan naar de rode draad. Wat maakte jou gelukkig het afgelopen jaar? Wat gaf jou energie?


Waar zie je jezelf in de toekomst?


Nu is het tijd om naar de toekomst te kijken. Met een nieuw jaar voor de deur, is het goed om eens na te denken over je persoonlijke ontwikkeling, je eigen plan. Heel vaak hebben mensen wel een idee wat ze willen bereiken het komende half jaar, maar is het veel moeilijker om te zeggen waar ze over vijf of tien jaar willen staan.


Er zijn verschillende technieken om daarbij stil te staan. Neem bijvoorbeeld drie witte vellen papier en schrijf in het midden van elk blad een jaartal: 2023, 2028 en 2033. Maak een mindmap rond elk jaartal met je dromen, wensen, verwachtingen en de dingen die je graag zou bereiken in dat jaar. Zie je een heel duidelijk patroon? Heb je eigenlijk een grote droom die je de komende 10 jaar graag zou realiseren? Dan is 2023 misschien het ideale jaar om al enkele kleine stappen te zetten om dat doel ook echt te halen.


Klaar voor 2023? Dat zijn wij bij Junto ook. Junto wil in het nieuwe jaar een plek blijven waar het voor starters fijn is om te werken. Wij zetten in op interne opleiding, coaching en een persoonlijk groeitraject zodat jij professioneel waardevol kan worden voor onze klanten in de bank- en verzekeringssector.


Stond op jouw lijstje de droom van een nieuwe job in 2023?

Kom dan eens praten bij Junto, we leren je graag kennen.


Werken bij Junto? Solliciteer hier!

22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page