top of page
  • -

Wat is jouw goede voornemen voor 2024?

Het is nog steeds januari, het ideale moment om goede voornemens te maken. Maar wist je dat de meeste goede voornemens al na enkele weken sneuvelen? Uit onderzoek blijkt dat 12 januari dé dag is waarop heel wat goede intenties van het nieuwe jaar alweer de prullenmand invliegen. Een nieuwe gewoonte installeren is dan ook allesbehalve eenvoudig. Maar het goede nieuws? Als je iets zes weken kunt volhouden, is de kans heel groot dat het een blijvertje is!


Hierbij onze vijf tips voor een gezonder en mooier 2024. Wat wil jij graag proberen? 

Meer bewegen 

Met stip op nummer één bij heel wat mensen: meer sporten. Maar wist je dat meer bewegen al een geweldig alternatief is? En dat is vaak veel eenvoudiger. Kies wat vaker voor de fiets, maak tijdens je lunchpauze een stevige wandeling of onderbreek lange periodes van stilzitten door regelmatig op te staan en even rond te wandelen. Je zult zien, zelfs die kleine inspanningen kunnen wonderen doen. 


Meer water drinken 

Nog zo’n klassieker. Maar ook deze wordt heel vaak vergeten. Het is belangrijk om elke dag minstens 1,5 liter water te drinken om je goed te voelen. Dus zet voortaan een glas water of zelfs een drinkbus op je bureau en drinken maar! 


Dagen zonder vlees 

Ook gezonder eten prijkt op heel wat lijstjes met goede voornemens. Pak het dit jaar eens anders aan en neem je voor om wat minder vlees te eten. Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, als niet-vegetariër ontdek je op die manier ook heel wat nieuwe recepten, combinaties en smaken. Vaak met verrassend veel groenten in de hoofdrol!  


Leer elke maand iets nieuws 

Regelmatig iets nieuws proberen is goed voor je geest en vaak ook voor je humeur. Dus schrijf je eens in voor een korte cursus, laat je door vrienden op sleeptouw nemen naar hun hobby, beluister een podcast over een thema waar je weinig van kent of lees eens een boek in een genre dat je normaal links laat liggen. Je zal zien, zo’n nieuwe uitdaging is leuk en geeft je zelfvertrouwen een boost! 


Kijk minder op je telefoon 

Wellicht is dit een voornemen dat iedereen nu en dan wel zou kunnen gebruiken. Want je telefoon is ongelofelijk handig en je zou hem voor geen geld meer kunnen missen. Maar jammer genoeg is het ook heel vaak een bron van afleiding, frustratie en tijdverlies. Wist je dat er gratis apps zijn om je te helpen je concentratie te verhogen? Een van de leukste is ‘Plantie’. Hoe langer je je gsm met rust kan laten, hoe meer fruit je kunt laten groeien. Klinkt een beetje gek, maar het werkt echt! 


Heb je naast deze vijf kleine voornemens nog grootse plannen voor 2024?

Zoals een eerste job zoeken of van werk veranderen? Kom dan zeker ook even langs bij Junto, wie weet hebben wij wel de perfecte match voor jou! 


25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page