top of page
  • -

Een dag in het spoor van een Junto’er

Bij Junto stomen wij jonge mensen klaar voor de arbeidsmarkt en geven we hen alle kansen om hun carrière te lanceren in de bank- en verzekeringswereld. Heel vaak starten ze als dossierbeheerder. Maar wat is dat precies? En hoe ziet de werkdag van een Junto’er er uit? Ann-Sophie neemt ons maar al te graag een dagje mee op sleeptouw. ‘Een typische Junto-dag? Die bestaat eigenlijk niet. Vandaag werkte ik bijvoorbeeld op kantoor in Brussel, morgen werk ik thuis en overmorgen kan je me vinden in de kantoren van Junto in Antwerpen.’ Vertelt Ann-Sophie. Je krijgt dus al meteen heel wat keuze bij het afwisselen van je werkplekken, handig om werk en privé optimaal met elkaar te combineren. 


Ook inhoudelijk is er heel wat afwisseling. Ann-Sophie: ‘Ik werk op dit moment op project bij een grote klant binnen een team dat verantwoordelijk is voor arbeidsongeschiktheid. Er zijn ontzettend veel redenen waarom klanten arbeidsongeschikt worden verklaard, dus ik leer elke dag iets bij over de medische achtergrond van verzekeringen. Niet alleen omdat ik zelf regelmatig opzoekingen moet doen, uiteraard ook omdat ik heel wat opleiding krijg.’ 


Werkdagen in Brussel beginnen vroeg voor Ann-Sophie, al om 6u20. Dan neemt ze wel nog even tijd voor een snelle wandeling met de hond. Na een korte, pittige fietstocht bergop komt ze enkele minuten voor het vertrek van haar trein aan bij het station. ‘Ik stap over in Antwerpen-Berchem op een rechtstreekse trein naar Brussel-Zuid. De kantoren waar ik werk, liggen meteen aan het station. Dit is dus een heel handig traject.’ 


Hoewel Ann-Sophie al vroeg in Brussel is, is ze meestal niet eerst op kantoor. Er zitten altijd al enkele collega’s op haar te wachten. ‘We schakelen altijd meteen alle computers in en laten de programma’s laden. Dat duurt soms wel enkele minuten, ideaal om even bij te praten voor de dag begint.’ 

Ann-Sophie geeft aan dat dossierbeheer best uitdagend kan zijn en dat je aan heel wat verschillende dingen moet denken. Maar voor nieuwe consultants heeft ze ook geruststellend nieuws: ‘Iedereen start van nul en je krijgt echt veel uitleg en opleiding, dus dat komt altijd goed. In het begin kwam ik wel meerdere dagen per week naar Brussel omdat ik het persoonlijk fijn vond de opleidingen fysiek te volgen. De verschillende programma’s hadden al snel geen geheimen meer voor mij!’ 


Vandaag staat er om 11.00 uur een teammeeting gepland en krijgen alle collega’s een update van lopende projecten en nieuwtjes. En dan is het al bijna tijd voor de lunch. Het is vaak de gewoonte dat de collega’s gezellig samen eten en ook als Junto’er ben je een volwaardig lid van het team bij de klant. Dat voelt voor An-Sophie heerlijk. Na de lunch is het opnieuw tijd voor dossiers, telefoontjes met klanten en collega’s, het inplannen van meetings en opleidingsmomenten, … 


Voor ze het weet zit de werkdag er al bijna op: ‘ Rond 16u10 rond ik af en haast ik me naar het station, want mijn trein vertrekt om 16u19. Gelukkig is het niet ver en moet ik op het dichtstbijzijnde perron zijn. Ongeveer anderhalf uur later ben ik weer thuis en ga ik nog even lekker wandelen met onze puppy, die toch oh-zo-blij is om mij na een lange dag terug te zien. Benieuwd naar wat morgen brengt!’

 

Zin gekregen om zelf een werkdag bij Junto te ervaren? Solliciteer dan snel op een van onze vacatures. Of lees misschien eerst even hoe dat precies werkt, solliciteren bij Junto, want bij ons kan het snel gaan! 🙂


74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page